Persoonlijke ontwikkeling

Soms heb je niet direct een probleem maar loopt je wel aan tegen levensvragen. In sommige levensfases of na een ernstige gebeurtenis in ons leven zijn er momenten voor heroriëntatie. ‘Welk doel wil ik bereiken’, ‘Wat houdt het leven in’, ‘Wat is de bedoeling van mijn leven’ zijn vragen die je bezig houden. Dit zijn existentiële vragen. Er ontstaat dan een behoefte aan persoonlijke en/of transpersoonlijke ontwikkeling.


Door middel van gesprekken kun je meer zicht krijgen op jouw wensen, jouw ideeën over zingeving en essentie van het leven.

Daardoor kun je een keuze maken en jouw eigen invulling geven en jouw doel formuleren voor de komende tijd. Dit geeft voldoening en richting aan de vele keuzes die op jouw pad komen.

De technieken die ik gebruik komen uit de psychologie, de filosofie en ethiek. Het is een gezamenlijk gesprek waarbij we praten over jouw denken, voelen en willen. Hierdoor worden keuzemogelijkheden duidelijk en kan je jouw leven opnieuw vormgeven. Het aantal gesprekken zal afhangen van de wens en de vraag wat je wilt onderzoeken.

 

Redenen kunnen zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling

  • Goed willen ingaan van nieuwe levensfase

  • Carrière ontwikkeling

  • Spirituele ontwikkeling

  • Eigen richting aan het eigen leven geven